ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ


H Ελληνική Ομάδα Εθελοντών Χειριστών Drone γεννήθηκε από την ανάγκη να υπάρχει μια έτοιμη βάση χειριστών για όποιο Δημόσιο Φορέα ή Διασωστική Ομάδα θελήσει την συνεισφορά εναέριων πτητικών μέσων και χειριστών σε περιπτώσεις Έρευνας και Διάσωσης, Δασοπροστασίας, αναζήτηση αγνοούμενων κλπ.

Σκοπός της ομάδας δεν είναι να επιχειρεί από μόνη της αλλά μετά από επίσημη έκκληση και πάντα υπό τις οδηγίες των επίσημων φορέων.

Απαρτίζεται από εθελοντές χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones) με κάποια από τα μέλη της με εμπειρία σε αποστολές Έρευνας και Διάσωσης.

Στα πλαίσια των ενεργειών της ομάδας θα υπάρξουν ανάλογες εκπαιδεύσεις καθώς και ασκήσεις ετοιμότητας .

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή. Είναι μια πράξη που φανερώνει ενέργεια και καλοσύνη.

Είναι μια συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και πάνω απ’ όλα στην πατρίδα μας. Είναι μια πράξη που γίνεται με γνώση, γενναιοδωρία και ανάγκη προσφοράς των καλύτερων στοιχείων που έχουμε και όχι αυτών που μας περισσεύουν.

Προβάλει το συμφέρον του συνόλου έναντι του ατόμου, αναδεικνύει τους κοινούς στόχους και τα κοινά οράματα έναντι του προσωπικού συμφέροντος και προσθέτει έναν συγκεκριμένο σκοπό στην καθημερινή ζωή το ανθρώπου.

Η ομάδα έχει επίσης υιοθετήσει και ένα σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης μέσω SMS.

Αν θέλετε και εσείς να προσφέρετε και είστε χειριστής drone σας περιμένουμε στην ομάδα μας https://www.facebook.com/groups/GREEK.SAR.DRONES/

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ

Η ομάδα διαχείρισης της Ελληνικής Ομάδας Εθελοντών Drones

Loading